Over mij

Ik ben Elke,
geboren in het fantastische jaar 1977,
Elke & Steven verloving 2015 ©Martimax 006heb samen met Steven (1975), 3 jonge zonen
Sander (2009), Toon (2011) en Tijl (2013)

Op 22 december 2014 kreeg ik op 37-jarige leeftijd de zware diagnose pancreaskanker met uitzaaiingen naar lever en botten.

Na een 1.5 jaar lange intensieve behandeling met wel 27 chemosessie ’s (6 folfirinox en 21 folfiri), bleek dat ik eigenlijk een niet-functionele Pancreas Neuro-Endocriene Tumor, graad 1 , met uitzaaiingen naar lever en botten heb.

Op deze blog  lees je over hoe ik met mijn kanker en de”drastische” verandering in diagnose omga en alles er rond beleef.
Soms met een lach, soms met een traan, soms met ironie,…

Het helpt mij om alles van me af te schrijven, mijn gedachten te ordenen en geeft jullie als lezers of volgers informatie over mijn toestand.

Hier vind je ook info over de behandelingen en de zoektochten naar de diagnose; zowel voor pancreaskanker als voor NETkanker.

Je kan een reactie achterlaten onderaan elk bericht.

Een weetje:
Steven en ik zijn op 27 juni 2015 getrouwd. Dat wilden we altijd al doen, maar vooral als de kleine Tijl (2) wat ouder was, maar dat hebben we toen  in onze “levenshaast” even versneld.
0095 elke & steven0049 elke & steven

Advertenties

22 gedachten over “Over mij

 1. Rik Röttger

  Dag Elke,
  Via Hilde kreeg ik nieuws van je blog. Het is onbeschrijflijk hoeveel energie er van je blog afspat. Een doorzetter. Ik ben eigenlijk niet verrast. Maar bedankt voor dit venstertje op je leven.
  Het maakt het allemaal wat persoonlijker en minder overweldigend,
  Rik Röttger

  Like

 2. wawdmn

  Hoi Elke! Je bent een dappere madam dat je dit zo sterk aanpakt! Fijn om te horen dat je eerste controle toont dat de behandeling aanslaat! Geniet vd krokusvakantie!
  wawdmn x

  Like

 3. M Taveirne-Born

  Dag Elke, we kregen deze link van je schoon mama, we zijn buiten klanten van je schoonvader Theo, in mijn ogen ook vrienden van hen. We kennen het woord kanker maar al te goed helaas… een zware weg ligt voor jullie, we wensen jullie en vooral jou, heel veel sterkte en moed in deze zware strijd. Heel veel liefs, Frederik, Miranda, Thomas en * Annelies* x

  Like

 4. Gert Herman

  Hey Elke,
  ik heb net van Mieke het verschrikkelijke nieuws gekregen. Het is jammer dat we na zo veel jaren op deze manier terug iets van elkaar moeten horen. Ik wens jou en je familie erg veel sterkte, veel ondersteuning en vooral veel kracht om dit door te komen. Liefs, Gert

  Like

 5. Elke

  Lieve Elke,
  Wauw! Zo knap dat je deze blog bent begonnen…! Tussen de moeilijke momenten door toch nog de tijd vinden om alles neer te pennen, bewonderenswaardig! Een vreselijk oneerlijke strijd waar jullie nu voor staan, maar ongelooflijk hoe jullie er tegenover staan en er samen voor gaan en genieten van alle mooie momenten samen! Geniet enorm van jullie welverdiende vakantie samen met die drie schatten van kids. Succes met alles, en als we met iets kunnen helpen weet je ons te vinden! 😉
  Liefs, Elke Raats (mama van Ruben)

  Like

 6. Nathalie Ickx

  Hey Elke
  Mama van Ruben heeft ons op de hoogte gebracht van het nieuws. Daar word een mens toch stil van … Als je dan ziet waar wij ons soms druk over maken … ik blijf je blog zeker volgen en wens je heel veel succes tijdens je behandeling. Mijn mama heeft ook kanker gehad dus ik weet hoe ingrijpend het is voor de hele familie. Heel veel sterkte! mama van Jef Wouters

  Like

 7. an brion

  Hoy Elke
  na de vrolijke decembermailtjes rond je verjaardag heeft dit bericht van en over jou mij een dreun gegeven. Hoe hard moet dit wel voor jullie aangekomen zijn?
  En dan zo’n sterke blog ineenknutselen over hoe, waarom, wat nu, … dat is helemaal Elke!
  Ik zie het bij familie, kennisen, elke behandeling in een kankerproces is een strijd, iedere keer weer. Heel veel sterkte en moed om er iedere keer weer tegen aan te gaan, voor jou, voor Steven, voor je familie. Je 3 deugnieten zijn waarschijnlijk nog te jong om te beseffen wat dit allemaal inhoudt.
  In mijn googlefavorieten heb ik je blog ‘de spirit van Elke’ genoemd.
  Ik blijf je volgen.
  Tot hoors. An

  Like

 8. Luce Roovers

  Dag Elke,Jij kent me niet maar ik jou wel door je schoonmama,we
  drinken samen al eens koffie,in Knokke.We hebben ze deze,maand
  ook ontmoet,in Tenerife.Ik vind je blog pakkend en mooi en ook
  triestig.Ik zal de blog zeker blijven volgen.Uw en de famillie veel
  sterkte toegewenst.

  Like

 9. Karen Vermaere

  Dag Elke,
  Jaren geleden kwamen we elkaar tegen in Duinen-Heide en via Mieke en FB las ik net jouw blog… Gert en ik wensen jou, je gezin, familie en vrienden heel véél sterkte toe. Gert (Parisis) en Karen

  Like

 10. Marijke Goris

  Hey Elke,
  de wereld stond even stil toen ik een paar dagen geleden het nieuws over jouw ziekte vernam. Mijn gedachten dwalen geregeld af naar jou. Hier zijn geen woorden voor. Ik wens jou en je gezin heel veel moed en sterkte. Morgen brandt hier alvast een kaarsje voor hopelijk toch een beetje positief nieuws na de scan!
  groetjes

  Like

 11. Manuela Coene

  Dag Elke, ik ken je niet persoonlijk, ik ben ook louter toevallig op je blog gekomen maar je verhaal is heel herkenbaar…niet bij mezelf maar bij mijn man. Ben je in behandeling bij dokter Simoens in het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem ? Dit is een dokter uit de duizend, mijn man was ook bij hem in behandeling voor zijn slokdarmkanker met uitzaaiingen. Spijtig genoeg heeft hij hem niet kunnen genezen maar hij heeft er voor gezorgd dat ik hem toch 2,5 jaar langer bij mij heb kunnen houden. In ieder geval je hebt duidelijk veel doorzettingsvermogen, wat heel belangrijk is met deze ziekte. Ik wens je dan ook veel sterkte !
  groetjes,
  Manuela

  Like

  1. clauselke Berichtauteur

   Manuela,
   Bedankt voor je reactie. Reacties van lotgenoten zijn toch speciaal.
   De band met dokter Simoens is heel goed en aangenaam wat het toch allemaal iets makkelijker maakt.
   groetjes,
   Elke

   Like

 12. Veerle Mees

  Na een periode van elkaar regelmatig te zien op kot of Fabiant-activiteiten, zorgde de tijd ervoor dat ik niet meer echt op de hoogte was van wat er zich allemaal afspeelde in je leven. Tot ik eind vorig jaar het ingrijpende nieuws te horen kreeg … Ineens duikt die Elke van toen uit het studentenleven terug op. Regelmatig hoor ik over jou en vraag ik me af hoe het met je gaat. Vanavond ben ik op je blog terecht gekomen. Wat ik daarvan vind, kan ik in één woord samenvatten : MOEDIG ! Ik wens je heel veel sterkte en kracht uit de mensen die je omringen.

  Like

 13. dirk vercammen

  Beste Elke, we kennen elkaar niet zo goed. Elkaar tegenkomen op een regio-meeting of studiedag. Hoe dan ook ben ik wel geschrokken van je nieuws en het lezen van deze blog is toch erg confronterend. Heb al wel wat “kankerervaring” tgv mijn pa en mijn vrouw, maar telkens weer is het happen naar adem als je zo’n ervaringen als die van u leest. Ik ga je blog verder volgen, goed dat je een en ander van je kan “afschrijven”, en ook goed voor lotgenoten denk ik. Want je blog straalt “moed” uit! Hoed af daarvoor ! Heel veel sterkte Elke ! Dirk (md schoten)

  Like

 14. Peggy

  Elke,

  Nog een dikke proficiat met je huwelijk. Ik heb er zaterdag aan gedacht, jullie hadden fijn weer.

  Groetjes vanuit het PAS,

  peggy

  Like

 15. elke slagmolen

  Elke, we kennen mekaar niet maar zijn verre collega’s (DMV) en naamgenoten en hier ook 3 kleine spruiten en hier ook een gevecht tegen agressieve (borst) kanker. Ik wil je via deze weg veel moed en succes toewensen, ik weet ongeveer hoe je je moet voelen (ik ben door de behandelingen en mijn weg van reconstructie is bijna rond). Je pakt het ongelooflijk knap aan en je bent een mama waar de kindjes SUPERtrots op mogen zijn. Ook je man mag zich ontzettend gezegend voelen met zo’n TOPvrouw!!! Elke doe dat nog héél goed en ik blijf je volgen.

  Like

  1. clauselke Berichtauteur

   Elke, jammer genoeg delen we net iets meer dan we beide zouden willen, he. Blij voor jou je de behandelingen achter je kan laten en terug iets kan beginnen opbouwen. Dat lijkt met niet zo evident ook met die kleine spruiten. Doe dat ook nog heel goed ! En wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen.

   Like

 16. Pingback: (te) druk met te leven | vanuitdebuik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s